Nyheter

Iran – Man självbrände sig vid presidentbesök

En man satte i går eld på sig själva strax efter att iranska regimens president Hassan Rohani besökte oljeministerium, rapporterade revolutionsgardets nyhetsbyrå Fars.

Fars uppger att den 58-årige manen var anställda på ministerium utan att avslöja hans identitet. Han vårdas nu på sjukhus för svåra brännskador.

Handlingen kom i protest mot iranska regimens tomma löften till de statlig anställda inom oljeindustrin med uteblivna löner, sänka pensioner samt sämre villkor för anställda. Många statlig fastanställda i Iran klarar inte av sina vardagskostnader på grund av obetalda löner och den höga inflationen i landet.

Detta samtidigt som iranska revolutionsgardet och regimens maktelit tjänar flera miljarder dollar från Irans oljeförsäljning som slussas till att stödja terrororganisationer, Assads regim samt att bekosta regimens misstänkta kärnteknikprogram.