Folkliga protester, Nyheter

Video – Tiotusentals ”Lurer” i protest mot iranska Television

De stora demonstrationerna mot iranska regimens television som började i torsdags har även fortsatt under fredagen och lördagen.

Tiotusentals lurer deltog i protester mot iranska regimen i torsdags efter att prästerskapets statliga television visade en kränkande tv-serie, enligt rapporter från Iran.

Protest i Desful

Tv-serien, Det Forna Landet, har väckt stora protester i flera städer i sydvästra Iran fär en majoritet av befolkning är lurer. Enligt uppgifter på sociala medier har det förekommit sammandrabbningar mellan regimens säkerhetsstyrkor och demonstranter i olika städer.

Lurer (även lorer) är ett folkslag som främst lever i de bergiga områdena i sydvästra Iran, främst i Lorestan, Kohgīlūyeh, Boyer-Ahmad och Chaharmahal och Bakhtiari. Idag bor det cirka nio miljoner lurer i Iran.