Mänskliga Rättigheter, Nyheter

Fyra män hängdes offentligt i Iran – Video

Iranska regimen avrättade två män genom offentlig hängning i staden Karaj på lördagen den 15 februari. Fångarna identifierades med initialerna AR, 23 år, och NJ, 37 år. Prästerskapets myndigheter har dessutom filmat avrättningen (se nedan) och visat upp filmen i sin media i syfte att skrämma folket till tystnad bland ökat missnöje mot prästerskapets styre i samhället.

Varning för obehagliga scener

Även i torsdags avrättade regimen två andra fångar genom offentlig hängning i staden Shiraz i Fars-provinsen i södra Iran.

Offren identifierades som ”Rahim A.” och ”Mohammad D.” och hängdes i en stadskvarter i närvaro av ”en stor grupp människor”, enligt uppgifter publicerade på provinsens rättsväsendes webbplats.

Despotiska makthavare i Iran tar till barbariska dödsstraff som offentlig hängning för att skapa en atmosfär av rädsla i samhället. Antalet avrättningar i Iran har ökat dramatiskt sedan den så kallade ”moderate presidenten” Hassan Rohani tog över presidentposten i augusti förra året.

Under 2013 har mer än 700 personer avrättats vilket är utan motstycke under de senaste tio åren. Hittills i år har minst 110 personer avrättas enligt uppgifter från människorättsaktivister i Iran.