Mänskliga Rättigheter, Nyheter

Pressfriheten i Iran bland de värsta i världen

Reportrar utan gränser uppdaterade på onsdagen sin årliga kartläggning av pressfriheten runt om i världen. Iran under prästerskapets styre hamnar på 173:e plats i världen när det gäller pressfrihet där situationen bedöms vara väldigt allvarlig. Iran hamnar i samma kategori som Nordkorea, Syrien, Kina, Turkmenistan och Somalia.

Bäst i världen när det gäller pressfrihet är Finland. Sverige återfinns först på tionde plats på listan, efter alla nordiska grannländer. ”Jakten på terrorister legitimerar långtgående inskränkningar av pressfrihet – även i demokratier”, skriver Reportrar utan gränser på sin hemsida.

Läs mer om läget för pressfriheten i Iran på Reportrar utan gränsers hemsida, här …

Se Reportrar utan gränsers pressfrihetskarta för 2014, här …