Nyheter

Khamenei: USA skulle inte tveka att störta iranska regimen

Iranska regimens högste ledare, Ali Khamenei, sade på lördagen att USA inte skulle tveka att störta den iranska regimen om det kunde.

”Amerikanska tjänstemän säger offentligt att de inte strävar efter regimskifte och respekterar det iranska folkets rätt. Det är en lögn. De skulle inte tveka ett ögonblick om de kunde göra det”, sade Khamenei på lördag i ett tal inför den 35:e årsdagen av iranska folkets revolution mot Shahensregim.

”Vår [fientlig] hållning mot USA beror på dess kontrollerande och beskäftig attityd mot den islamiska republiken” tillade han enligt iranska medier.

Khamenei upprepade i sitt tal att Iran är beredd att ändra taktik för att hantera fienden, men inte kompromissa om sina huvudprinciper.

”Lösningen på våra ekonomiska problem är inte att ”titta ut åt” och att ha sanktionerna lyfta … mitt råd till våra tjänstemän, som alltid, är att lita på den oändliga inhemska potential”, sade Khameni.

Officiella diplomatiska förbindelser mellan Iran och USA bröts efter att prästerskapet usurperade iranska folkets demokratiska revolution i 1979 och efter stormningen av USA:s ambassad i Teheran, när regimtrogna miliser höll 52 amerikaner som gisslan i 444 dagar.