Nyheter

Iran ska locka flygbolag med billigare bränsle

Iranska regimen planerar att erbjuda billigare bränsle med en rabatt på 10 cent per liter till utländska flygbolag än de regionala länderna i ett försök att locka fler internationella flygningar, rapporterade regimens nyhetsbyrå Mehr på lördagen genom att citera prästerskapets biträdande transportminister Ali-Mohammad Nourian.

Irans civila luftfartsorganisation har också meddelat att den ska liberalisera biljettpriserna för att uppmuntra inhemska flygbolagen att förbättra servicen.

Organisationens chef Hamid Reza Pahlavani sade i september att beslutet kommer att träda i kraft under de kommande fyra månaderna. Pahlavani tillkännagav i maj i år att två nya iranska flygbolag kommer att starta sin verksamhet under innevarande iranska kalenderåret, som inleddes den 21 mars 2013.

Han sade vidare att den nationella flottan ska lägga till ett antal flygplan under innevarande år efter att ha utökat med 19 flygplan förra året.

Pahlavani sade i mars i år att Iran hade ökat kapaciteten för den nationella flygplansflottan med två Airbus 340, tre Fokker 100 samt två andra flygplan av annan modell samtidigt som han tillade att det för närvarande finns 18 flygbolag i Iran.