Nyheter

Khamenei kritiserar Rohanis telefonsamtal med Obama

Iranska regimens högsta andlige ledare, Ali Khamenei, sade på lördagen att vissa aspekter av Hassan Rohanis resa till New York i förra månaden inte var ”lämpliga” samtidigt som han upprepade sitt avgörande stöd för Rohanis ”diplomatiska initiativ mot väst.”

Khameneis kommentarerna som är utlagda på hans hemsida kom efter att den hårdföra fraktionen i Iran kritiserade ett 15-minuters telefonsamtal mellan Rohani och USA:s president Barack Obama, i ett försök att avsluta tre årtionden av fiendskap mellan de två länderna.

Den hårdföra fraktionen, inklusive befälhavare i det mäktiga revolutionsgardet, kritiserade nyligen Hassan Rohani offentligt och sade att regimens nya president borde ha vägrat ta emot ett telefonsamtal från sin amerikanska motsvarighet.

Khamenei sade också att det inte gick att lita på USA. ”Vi är skeptiska vad gäller amerikanerna och litar inte på dem. USA:s regering är opålitligt, högdragen och oresonligt, och håller inte [sina] löften”, tillade Khamenei.