Nyheter

Vem har glömt 20 miljarder euro i Moskvas flygplats?

farzinRyska tidningen, Moskovsky Komsomolets, skriver att 20 miljarder euro, ca 174 miljarder kronor, har blivit kvar på flygplatsen Sheremetyevo i Moskva sedan 2007.

Komsomolets rapporterar att en man vid namnet Farzin Ali Karoryan Mutlaq har skickat pengarna från Tysklands flygplats Frankfurt till Moskva men har aldrig kommit för att hämta dem.

För sex år sedan, den sjunde augusti landade den dyrbara lasten i Ryssland men saknade mottagare, rapporterar norska Dagbladet.

Det har skapat rykten om att förmögenheten kan tillhöra den störtade och avrättade irakiske diktatorn Saddam Hussein.

Men sista spåret leder till Tysklands flygplats Frankfurt. Enligt den brittiska tidningen Daily Mail använde avsändaren namnet Farzin Ali Karoryan Mutlaq och mycket tyder på att han är den riktiga ägaren.

Ett skannat pass som har utfärdats av Iran ingår i artikeln. Moskovsky Komsomolet rapporterar att han är listad som anställd vid centralbanken i Förenade Arabemiraten. En Facebook-sida som påstår sig tillhöra honom listar hans nuvarande adress som Teheran medan en sökning på hans namn ger ett antal skumma klingande investeringsbolag. I en rapport binder en iransk nyhetssajt hans namn till en bedrägeri i Förenade Arabemiraten värt en miljon dollar.

I Dubai skriver tidningen Khaleey Times att mannen är hjärnan bakom ett bedrägeriförsök mot centralbanken i Förenade Arabemiraten.