Engagemang, Nyheter

Demonstranter i Göteborg kräver att regeringen fördömer massakern i Camp Ashraf

Anhöriga till Camp Ashrafs och Camp Libertys invånare, sympatisörer till iranska nationella motståndsrådet (NCRI), FFFI:s medlemmar och exiliranier deltog i demonstration i Göteborg för att uppmärksammar och fördöma massakern på försvarslösa civila i Camp Ashraf, den första september.

Deltagarna i demonstrationen som hölls både i tisdags och på onsdagen uppmanade regeringen och   USA att ta ett omedelbart initiativ och verka för att ta upp Ashraf- och Liberty-invånarnas utsatta situation i FN:s säkerhetsråd i avsikt att säkra deras skydd genom en permanent stationering av FN:s blå hjälmar i lägren.

http://video.fffi.se/#!album-370

De betonade att Nouri al-Malikis regering är delaktig i de upprepade attackerna mot Camp Ashraf och Camp Liberty, vilka sker på direkt order från prästerskapet i Iran.

Irakiska regeringen är således inte kapabel och samtidigt jävig när det gäller att genomföra en oberoende och öppen utredning av söndagens massaker i Camp Ashraf där bilder och videoklipp avslöjar att det var irakiska special- och väpnade styrkor som genomförde massakern.

Deltagarna krävde att regering och USA ska vidta konkreta åtgärder för att inrätta en internationell utredningsgrupp i syfte att utreda massakern i Camp Ashraf och att lagföra de ansvariga i en  internationell domstol.