Motståndsrörelsen, Nyheter

Senaste nytt om väpnade attacken mot Camp Ashraf, 52 döda

Senaste uppgifter till FFFI gör gällande att 52 lägerinvånare har dött till följd av irakiska väpnade styrkors attack mot Camp Ashraf som startade tidigt på söndagsnatten.

Se bilderna här (VARNING FÖR STARKA BILDER)

//galleri.fffi.se/#!album-360

FN:s flyktingorgan (UNHCR) fördömer söndagens attack mot Camp Ashraf i starkaste ordalag i ett uttalande på söndagen och tillägger att ”användandet av våld mot en civilbefolkning är oacceptabelt under alla omständigheter.”

UNHCR skriver vidare att ”vi uppmanar de irakiska myndigheterna att omedelbart garantera säkerheten för lägerinvånarna. Det är viktigt att våldet upphör och att de sårade får medicinskt hjälp omgående.”

Samtidigt har FFFI fått väldigt starka bilder från Camp Ashraf som visar några av de döda lägerinvånare som har tydliga skottskador i huvudet.

Namn på de dödade:

Zohreh Ghaemi, Hossein Soltani, Amir-Hossein Afzalnia, Bijan Mirzaei, Nasser Kermanian, Amir Nazari, Giti Givehchian, Mitra Bagherzadeh, Gila Toloue, Fatemeh Kamyab, Maryam Hosseini, Majid Shivyari, Azim Naroui, Rahman Manani, Hassan Jabari, Saeed Akhavan, Hossein Rassouli, Nasser Habashi, Ali Asghar Mechanic, Ali Mahmoudi, Ibrahim Assadi, Mehdi Fatollah Nejad, Alireza Khooshnevis, Mohmoud Reza Safavi, Asghar Emadi, Shahram Yasseri, Saeed Norassi, Seyed Ali Seyed Ahmadi, Sirous Fathi, Haydar Garmabi, Kourosh Saeedi, Ali Fayz Shabangahi, Hamid Saberi, Nabi Saif, Hadi Nakhjiri, Shahrokh Ohadi, Ali- Asghar Ghadiri, Shoja Motevali, Meghdad Jafar-zadeh, Mohammad Gorji, Ghasem Rezvani, Ahmad Boostani, Hossein Madani, Naser Sarabi, Ghobad Saeed-pour, Yaser Hajian, Zakaria Pour-Mohammadi, Ardeshir Sharifian, Ahmad Voshagh, Fariborz Sheikh-ol-eslam, Hamid Batebi, Hassan Gholam-Pour