Mänskliga Rättigheter, Nyheter

Tre hängdes inför publik i Iran

Iranska regimen avrättade tre fångar genom offentlig hängning på söndagsmorgonen i tre olika distrikt i staden Karaj, enligt uppgifter till FFFI. Avrättningarna ägde rum i Ressalat-, Karim Abad- och Fardis-distrikten, enligt uppgifterna som inte ger någon information om offrens identitet eller om deras brott.

Söndagens offentliga avrättningar sker samtidigt som prästerskapets tillträdande president Hassan Rohani och hans nya kabinett startar sitt arbete. Prästerskapets parlament godkände nyligen Rohanis tillträdande chef för landets rättsväsende Motafa Pour-Mohammadi. Han har tidigare varit djupt involverad i det inhemska förtrycket i Iran och misstänks vara delaktig i flera människorättskränkningar som uppgår till brott mot mänskligheten.

Människorättsorganisationer som Amnesty och Human Rights Watch har kritiserat valet av Pour-Maohammadi som chef för regimens rättsväsende eftersom han är en av de huvudansvariga för massakern på politiska fångar under sommaren 1988 då prästerskapet avrättade 30 000 politiska fångar i regimens fängelser i ett försök att eliminera politiska opponenter och regimkritiska organisationer.

Bilderna nedan har kommit till FFFI och visar den grymma hängningen på offentlig plats som verkställdes av regimens polisstyrkor i Faris-distrikten i Karaj på söndagen. Vi varnar för obehagliga bilder.

http://galleri.fffi.se/#!album-355