Nyheter

Iranska regimen hotar väst med massiv missilanfall

Iranska regimens propagandamaskin iscensatte på söndagen ett nytt ”styrkebesked” i hopp om att gjuta mod i sina fraktioner inför presidentvalet och visade upp ett stort antal nya mobila ramper för långdistansrobotar, enligt Associated Press (AP) och regimens egen engelskspråkiga tv-kanal, PressTV.

Prästerskapets försvarsminister, General Ahmad Vahidi citerades med att säga att ”de nya vapenkomponenter som levererats till militära enheter kommer ge oss möjligheten att krossa fienden genom en simultan masskjutning av långdistans markrobotar.”

Vahidi nämnde inte vilka som anses vara fiender men iranska regimens tjänstemän använder beskrivningen för att referera till USA, Israel och västvärlden.

TV-bilder visade Ahmad Vahidi inspektera två dussin eldenheter (lastbilar för lansering av markrobotar) vid en anläggning utomhus på söndagen. Rapporten från iranska regimens tv-kanaler preciserade inte vilken typ av långdistansrobotar som ska användas och gav inte heller information om antalet utplacerade mobila eldenheter.

Även befälhavaren för Revolutionsgardets flygdivision, brigadgeneral Amir-Ali Hajizadeh, deltog i söndagens militärutställning, enligt repporter från regimens egna medier.