Folkliga protester, Nyheter

Stor närvaro av säkerhetsstyrkor på Teherans gator

I takt med att presidentvalet närmar sig i Iran intensifierar prästerskapet närvaro av säkerhetsstyrkorna i allmänna platser i Teheran och övriga delar av landet.

Repressiva säkerhetsstyrkor och ett stort antal kravallpoliser har sedan sent på måndagskvällen stationerats vid flera olika områden i huvudstaden, Teheran, bland annat vid Vali Asr-vägen, Saadat Abad samt vid norra och centrala delar av huvudstaden Teheran, enligt uppgifter från ögonvittnen till FFFI.

Många av Teherans invånare är enligt rapporter oroliga och chockade över den plötsliga militariseringen av huvudstaden som påminner om ett militärt undantagstillstånd.

Dessutom rapporterar flera invånare i Teheran om kraftigt sänkta internethastigheter och i  vissa områden ska det enligt uppgifterna vara helt omöjligt att koppla upp sig mot internet.

En ledande tjänstemän för iranska regimens Revolutionsgardet (IRGC) varnade på lördagen att regimen inte kan kontrollera ett massuppror under presidentvalet om det sprids från Teheran till andra städer runt om landet.”