Ekonomi, Nyheter

USA förbjuder guldförsäljning till Iran

USA arbetar med att blockera försäljningen av guld till iranier i syfte att öka trycket på iranska regimen över dess kärnvapenprogram, sade amerikanska tjänstemän på onsdag. Det rapporterar The Economic Times.

Från och med den första juli i år kommer USA att börja införa sanktioner som förutser förbud på leverans av ädelmetaller till privata personer och statliga företag i Iran, uppger USA:s vice finansminister David Coen, som ansvarar för terrorbekämpning och finansunderrättelse.

Washington har sedan tidigare uppmanat regionens främsta guldleverantörer, Turkiet och Förenade Arabemiraten att stoppa guldleveranser till Iran.

”Vi har varit mycket tydliga mot regeringarna och den privata sektorn som är involverad i guldhandel att den första juli ska alla upphöra med försäljningen till Iran”, tillade Coen.