Mänskliga Rättigheter, Nyheter

Iran: Hemliga avrättningar i Iran inför presidentvalet

Iranska regimen har avrättat tre personer i hemlighet genom hängning i det ökända Gohardasht fängelset i Karaj i centrala Iran på onsdagen, enligt rapporter från Iran som kommit till Förenade Föreningar för ett Fritt Iran (FFFI).

De avrättade är identifierade som Hamid Shariari, 60, Madjid Shirkhanloo och Nasiri, 34, enligt rapporten.

Förenade Föreningar för ett Fritt Iran (FFFI) fördömer den nya vågen av avrättningar i Iran och varnar för regimens systematiska användning av barbariska avrättningsmetoder som hängning inför prästerskapets presidentval i sommar i syfte att skrämma befolkningen till tystnad

Förenade Föreningar för ett Fritt Iran (FFFI) uppmanar regeringen, riksdagen och människorättsorganisationer att ta till brådskande åtgärder för att stoppa ytterligare avrättningar samt agera för att prästerskapets systematiska kränkningar av mänskliga rättigheter ska refereras till FN:s säkerhetsråd för att de ansvariga och speciellt prästerskapets högsta andlige ledare, Ali Khamenei, ska åtalas i internationella domstolar.