Motståndsrörelsen, Nyheter

USA: Iran låg bakom missilattacken mot iranska oppositionen

USA:s utrikesminister John Kerry pekade ut iranska regimen på onsdagen som ansvarig för en dödlig attack mot iranska oppositionsmedlemmar i Camp Liberty i Irak, och uttryckte farhågor för ytterligare attack, rapporterar Agence France-Presse (AFP) på onsdagen.

”Vi är djupt engagerade i det här. Jag är mycket oroad för ännu en möjlig attack mot Camp Liberty, sade Kerry när amerikanska lagstiftare frågade om februari attacken mot oppositionsgruppen Folkets mojahedin bosatta i Camp Liberty i Irak.”

Folkets Mojahedin (PMOI) har anklagat Teheranregimen för att ligga bakom raketattacken mot Camp Liberty, en tidigare amerikansk militärbas utanför Bagdads internationella flygplats, som idag är hemvist för 3100 oppositionsgruppens medlemmar.

Camp Liberty utanför Bagdad utsattes för en granat- och raketattack den 9 februari, där åtta personer dödades och dussintals skadades.

Kerry sade till representanthusets utrikesutskott att han hade tagit upp frågan med Iraks premiärminister Nouri al-Maliki under ett besök i Bagdad förra månaden, och uttryckte att han var ”orolig för lägrets säkerhet”.

”Jag tror att den iranska regeringen låg bakom attackerna”, tillade han.

”Invånarna i Camp Liberty kräver att USA, EU och FN agerar omgående för att invånarna i Camp Liberty ska få återvända till Camp Ashraf, som är relativt säkrare mot raketattacker, i väntan på att därifrån vidare bosätta sig i tredje länder