Motståndsrörelsen

Folkets mojahedin togs formellt bort från USA:s terrorlista

Amerikanska utrikesdepartementet tog formellt bort iranska oppositionsgruppen, Folkets mojahedin, (PMOI) från sin lista över utländska terroristorganisationer, rapporterar Reuters på fredagen.

Beslutet från USA:s utrikesdepartement trädde i kraft på fredagen med tanke på PMOI:s offentliga avståndstagande från våld, avsaknaden av bekräftade terrordåd från PMOI för mer än ett decennium, samt deras samarbete i fredlig nedläggning av deras historiska paramilitära bas i Irak, sade utrikesdepartementet i ett uttalande.

USA:s utrikesminister Hillary Clinton informerade kongressen i fredags om att hon avser avföra iranska oppositionsgruppen Folkets mojahdin (PMOI) från USA:s list över utländska terroristorganisationer.

I ett uttalande välkomnade Iranska nationella motståndsrådets valda president, Maryam Rajavi, beslutet från USA:s utrikesminister, Hillary Clinton, och uttryckte sin stora uppskattning. Hon uttryckte även sin uppskattning för framstående amerikanska och europeiska politiker och lagstiftare, liksom PMOI:s jurister, som betalade ett högt pris för att stå med iranska folket och dess motståndsrörelse under denna långa och mödosamma kamp. Hon hyllade särskilt de dignitärer som inför domstolen vittnade för rättvisa och sanningen.

Förenade Föreningar för ett Fritt Iran, FFFI, gratulerar Folkets mojahedin, NCRI, och det iranska folket till denna stora och historiska seger.