Andra nyheter

FN-rapport: Iran säljer vapen till Syrien

Iran har vid upprepade tillfällen brutit mot FN:s vapenembargo mot Syrien genom att bland annat sälja och leverera vapen till syriska regimen. Det framgår av en rapport som FN:s säkerhetsråd publicerade i veckan.

Enligt rapporten som publicerades på kommitténs webbsida på torsdagen är Syrien fortfarande en populär destination för iranska vapenleveranser. Rapporten tillägger att Iran har åkt fast för vapenförsäljning till Syrien vid två tillfällen under det gånga året.

Den turkiska gränsbevakningen har ändå avslöjat flera iranska vapenleveranser till Syrien innan dem nått fram. Den senaste vapenaffären avslöjades i februari.

Iranska regimen har försökt sälja storm- och maskingevär, sprängmedel samt slungor.

Ryssland har tidigare blockerat förra årets rapport från FN:s säkerhetsråd om Iran, som ännu inte har offentliggjorts på grund av deras invändningar.