Motståndsrörelsen, Nyheter

175 skadad vid ny attack mot Camp Ashraf

 

Irak 08 jan 2011- Hundratals skadas när Irans hantlangare och agenter attackerar invånarna i Camp Ashraf

Det rapporteras från Irak att vid lunchtiden idag skadades minst 175 invånare, där ibland 83 kvinnor när Iranska regimens hantlangare och betalda agenter attackerade invånara i Cam Ashraf i Irak. Attacken var organiserad av den Irakiska special kommitté inom premiärministerns kansli,för stängningen av Ashraf i samarbete med den iranska ambassaden i Bagdad.

Gärningsmännen bussades från Basra, Amara, Nasiriya och Bagdad till lägret huvud grind och kasta stenar, tegel, metallstänger, bensinbomber och olika vassa föremål mot invånarna med full stöd av de irakiska säkerhetsstyrkor . Ett antal invånare skadades på grund av explosioner

Irakiska styrkorna tvingade de sårade ut från sjukhuset och hindrade deras behandling, enlig rapport.

Camp Ashraf, som är hem för 3400 medlemmar av den iranska oppositionsgruppen Iranska Folkets Mujahedin (People’s Mojahedin Organization of Iran), har under de senaste två åren varit under en inhuman belägring av irakiska styrkor under befäl av premiärminister Nuri al-Maliki.

Irakisk militär attackerade de obeväpnade invånarna i Camp Ashraf den 28 – 29 juli 2009, vilket ledde till att 11 flyktingar dödades och c:a 500 skadades.