Andra nyheter

NCRI kommer med nya avslöjanden om revolutionsgardet

Iranska nationella motståndsrådet (NCRI) kom med nya avslöjanden kring iranska regimens revolutionsgarde under en presskonferens i Washington på tisdagen.

NCRI avslöjade bland annat flera av revolutionsgardets viktigaste terroristläger i Iran där utländska legosoldater tränas för terrorattacker utomlands och för krig i Irak och Syrien. Avslöjandena kommer från oppositionsgruppen Folkets mojahedins sociala nätverk i Iran som har samlat in informationen, inte minst från källor inom regimen och revolutionsgardet.

(Bild från NCRI) Åtta av revolutionsgardets träningsläger för terrorister i närheten av huvudstaden Teheran.

”När det gäller export av terrorism och underblåsa krig är revolutionsgardet involverat i militära operationer och terrorist terroristattacker i regionala länder. Det organiserar terroristnätverk och bedriver terroristoperationer över hela världen”, sade Ali Reza Jafarzadeh, biträdande direktör vid NCRI:s kontor i USA.

Revolutionsgardets markstyrkor har omorganiserats i flera mindre styrkor utsprida i landets provinser så det kan förebygga spridning av folkliga protester, avslöjar NCRI.

Revolutionsgardets avdelning för underrättelse har också satt upp en cyberarmé för att kontrollera sociala medier och arrestera användare, sade Jafarzadeh.

En av revolutionsgardets uppgifter är att genom sin avdelning för kontraspionage kontrollera regimtjänstemän och regimens styrkor och arrestera dem om så behövs, avslöjade NCRI.

”Revolutionsgardet, som helhet, är för närvarande inblandade i krigen i Syrien och Irak. Den huvudsakliga stridsstyrkan kommer från revolutionsgardet … Utöver de styrkor som tränas för militära operationer vilka utgör en del av regimens totala inblandning i regionen så tränas terroristceller från Quds-styrkan i hemliga grupper och skickas ut till olika länder vid Persiska viken, Asien, Afrika, och Latinamerika”, sade Ali Reza Jafarzadeh.

”Det Islamiska revolutionsgardet är i huvudsak den pelare som bevarar den religiösa diktaturens makt i Iran genom att delta aktivt i det inhemska förtrycket, terrorism utomlands samt regimens kärnvapen- och missilprogram”, sade NCRI:s biträdande direktör under tisdagens konferens.

Ali Reza Jafarzadeh betonade att det är dag att stämpla revolutionsgardet som en terroristorganisation för att motarbeta dess destruktiva inblandning i regionen och inblandning i den inhemska förtrycket.