Iranska regimens högste ledare bönfaller Löfven

Iranska regimens högsta andlige ledare Ali Khamenei bönfaller statsminister Stefan Löfven (S) för att Sveriges samarbetsavtal inte bara blir en pappersprodukt.

”Vi känner dig som en handlingens man och har förhoppning om att du kommer att agera för att avtalen inte bara blir en pappersprodukt”, sade Khamenei, med hänsyftning på överenskommelser mellan de båda länderna.

”På grund av den långa relationen med Iran har Sverige ett gott rykte i vårt folks ögon, och den optimism nationerna känner inför varandra kommer att utgöra en grogrund för utvecklat samarbete”, tillade Khamenei i enligt regimens statliga television.

Många länder har slutit avtal med Iran efter förra årets kärnteknikavtal mellan väst och Teheran men implementering av dessa har försvårats och hänger på förnyelse av de amerikanska sanktionerna.