Trump inför nya sanktioner mot Iran

USA inför nya sanktioner mot 25 företag och 13 personer och med kopplingar till Iran, som svar på landets nyligen genomförda ballistiska robottest, rapporterar internationella nyhetsbyrå på fredag.  

Iranska regimens missiltest innebär ett brott mot FN-resolutionen 2231, som säger att landet inte får avfyra robotar som kan bära kärnvapen, förklarar USA-administrationen.

Iranska regimen tillkännagav på onsdagen att den har provskjutit en ny ballistisk robot, vilket amerikanska militärtjänstemän avslöjade tidigare i veckan.

President Donald Trumps nationella säkerhetsrådgivare Michael Flynn fördömde provskjutningen på onsdagen och beskrev den som ett ”provocerande” brott mot en resolution från FN:s säkerhetsråd.

De personer och företag som drabbas av de nya sanktionerna har sin hemvist i ett flertal olika länder, däribland Förenade arabemiraten, Libanon och Kina.

Det var i söndags som Iran genomförde ett test av en ballistisk medeldistans-missil. USA kritiserade landets agerande skarpt. Tidigare i veckan kom Michael Flynn, Donald Trumps nationella säkerhetsrådgivare, med en ”officiell varning” till Iran.