Nyheter

Bahrain avslöjar planerad terrorattack i landet kopplat till Iran

Bahrains inrikesdepartement sade att det hade beslagtagit 1,5 ton högexplosiva sprängämnen och arresterat ett antal misstänkta individer med kopplingar till iranska regimens revolutionsgarde, enligt rapporter i onsdags. Beslaget kom sedan landets säkerhetsstyrkor slog till mot ett lager i ett bostadsområde och hittade en bombfabrik.

Myndigheterna sade att de hade arresterat ett antal personer med kopplingar till Iran och Irakbaserade terrorgruppen Hizbollah-brigaden misstänkta för att ha planerat ett terrordåd i landet.

Polischefen generalmajor Tariq Al Hasan, som citerades av Bahrains statliga nyhetsbyrå, sade att ”denna betydande upptäckt visar ännu en störande incident med hänsynslösa iranska åtgärder ämnad att undergräva säkerheten och stabiliteten i Bahrain och regionen i stort”.

Bahrain har enligt rapporter beordrat iranska regimens chargé d’affaires att lämna landet och kallat hem sin egen ambassadör från Teheran i protest mot Teheranregimens försök att destabilisera landet och avsätta regeringen genom terrorattacker och vapensmuggling till bahrainska miliser.

Iranska regimen i sin tur har gett Bahrains näst högst rankade diplomat i Iran tre dagar att lämna landet.